Wizz Air орендував другий літак у української авіакомпанії SkyUp.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

З 26 серпня Boeing 737-800 SkyUp з реєстрацією UR-SQM виконує регулярні рейси на замовлення Wizz Air зі столиці Албанії Тирани в міста Італії.

Тільки в перший день польотів літак виконав чотири рейси. На другий день у нього було заплановані вже вісім перельотів.

Борт UR-SQM SkyUp отримав у серпні 2022 року. Цей 189-містний літак допомагає Wizz Air на рейсах, на яких лоукостер використовував схожі за місткістю власні авіалайнери Airbus A320.

Оренда українських літаків знадобилась Wizz Air цього літа, оскільки у авіакомпанії виникли проблеми через нестачу персоналу. Попит на перельоти в Європі відновився, але лоукостер не встиг повернути на роботу достатню кількість працівників, яких звільнив через пандемію COVID-19.

Українці передають літаки на умовах мокрого лізингу. Це такий вид оренди, коли замовник отримує літак, підготовлені екіпажі та техобслуговування.

Зараз це основний вид роботи для SkyUp та її українських пілотів та бортпровідників, оскільки власні рейси з України авіаперевізник виконувати не може внаслідок війни.

З кінця червня на рейсах Wizz Air літає інший Boeing 737-800 SkyUp з реєстрацією UR-SQO. Це повітряне судно базується в Болгарії.