Українська авіакомпанія SkyUp Airlines поповнила флот літаком Boeing 737-800 2011 року випуску.

Повітряне судно з реєстраційним номером UR-SQM може вмістити до 189 пасажирів, передає ЦТС.

"Цієї осені UR-SQM буде пофарбований у класичну ліврею кольорів SkyUp. Він літатиме на міжнародних рейсах у Європі і, як тільки з'явиться така можливість, - в Україні", - йдеться в повідомленні авіакомпанії.

Таким чином, флот, яким на сьогодні оперує SkyUp Airlines, складається з 2 Boeing 737-700 NG на 149 місць, 10 Boeing 737-800 NG на 189 місць.

В авіакомпанії повідомили, що салон виконаний у конфігурації Boeing SkyInterior, з сучасними кріслами Geven.

"Літак оснащений вінглетами, а восени, за ініціативи авіакомпанії, планується їх оновлення на роздвоєні Scimitar Winglets. Використання саме таких вінглетів спрямоване на зниження викидів СО2 в атмосферу та економію палива", - додають у SkyUp.

Днями комерційний директор SkyUp Airlines Людмила Слободянюк заявила про те, що 10 літаків авіаперевізника виконують рейси у Європі для інших авіакомпаній на умовах мокрого лізингу.

Станом на 6 липня три літаки Boeing 737-800 SkyUp працювали на Corendon Airlines Europe, два - на Smartwings і по одному - на Wizz Air, Tailwind Airlines і Freebird Airlines. Один B737-800 перевізника (UR-SQP) не виконував рейси, оскільки перебуває на зберіганні в аеропорту Бориспіль. Також у флоті компанії числилися два Boeing 737-700, що стояли в Яссах і Варні (Румунія).

Раніше повідомлялося про те, що SkyUp працює над реєстрацією дочірньої авіакомпанії SkyUp MT у Євросоюзі.