Авіакомпанія SkyUp Airlines працює над реєстрацією SkyUp MT (Мальта) у Євросоюзі та залученням до роботи українських фахівців.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Після початку повномасштабного військового вторгнення рф та припинення польотів в Україні з 24 лютого, SkyUp спочатку зосередився на перевезенні українських громадян до Ізраїлю та Португалії з Кишинева, Любліна та Варшави, а потім уклав договори з іншими авіакомпаніями щодо використання своїх літаків на умовах мокрого лізингу. 

Крім того перевізник здійснює чартерні рейси.

Сьогодні літаки SkyUp літають до 52 аеропортів країн ЄС, а також до аеропортів Швейцарії, Туреччини, Молдови та Єгипту, що дозволило підтримувати операційну діяльність, виплатити 40 млн грн грн податків з початку війни, в т. ч. 10 млн грн авансом, а також зберегти команду.

У перший день війни SkyUp зазначила, що майже весь її флот, за винятком одного літака, перебував за кордоном: три літаки - в Єгипті, один - у Молдові, три - в Румунії, чотири - в Естонії і ще по одному - у Сербії та Болгарії.

Як повідомлялося раніше, авіакомпанія планує отримати сертифікат для польотів свого європейського підрозділу вже цієї осені.