Міністерство юстиції США зупинило продаж підрозділу Maersk з виробництва рефрижераторних контейнерів китайській компанії через побоювання, що це дасть китайцям занадто великий контроль над стратегічним бізнесом.

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, в Міністерстві юстиції США заявили, що ця угода об’єднала б двох із чотирьох світових постачальників рефрижераторних транспортних контейнерів і ще більше сконцентрувала б глобальний ланцюжок поставок охолодженої продукції.

Там також додали, що наслідком також став би "консолідований контроль над понад 90% виробництва ізотермічних контейнерів і рефрижераторних транспортних контейнерів у всьому світі в китайських державних або контрольованих державою компаніях".

"На жаль, транзакція не відбудеться, незважаючи на зусилля всіх залучених сторін, - сказав Патрік Ані, фінансовий директор A.P. Moller-Maersk. - Maersk і надалі буде власником MCI  у осяжному майбутньому".

Нагадаємо, що в 2021 році China International Marine Containers (CIMC), найбільший у світі виробник контейнерів, заявляла про те, що придбає компанію Maersk Container Industry, дочірню компанію AP Moller-Maersk. Ціна угоди мала скласти 987 млн дол.