В Індії чоловік подав позов на державу через те, що у 1999 році переплатив за залізничні квитки 20 рупій (9 грн). Суд тривав 22 роки, та зрештою чоловік переміг.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Адвокат Тунгнат Чатурведі купував залізничні квитки на станції Матхура у штаті Уттар-Прадеш (північ Індії). Два квитки коштували 70 рупій. Та зі 100 наданих рупій чоловік отримав лише 10 рупій решти. Він сказав про це касиру, але той відмовився повертати гроші.

Чоловік подав до суду на залізницю і на касира. Проте процес розтягнувся на роки через повільну роботу судової системи в Індії.

Зрештою суд визнав правоту адвоката і присудив виплатити йому 15 тис. рупій (майже 7 тис. грн) компенсації, а також відшкодувати 20 рупій під 12% річних з 1999 по 2022 рік. Якщо ж сума не буде сплачена упродовж 30 днів, відсоткова ставка зросте до 15%.

Тунгнат Чатурведі сказав, що компенсація, яку він отримав, була мізерною, і вона не компенсує душевних страждань, завданих йому справою. Родина кілька разів намагалася відмовити його від ведення справи, називаючи це марною тратою часу, але він продовжував.

"Гроші не мають значення. Тут завжди йшлося про боротьбу за справедливість і боротьбу з корупцією, тому воно того варте", - сказав індієць.