Черга вантажних вагонів в напрямку західних прикордонних переходів за липень скоротилася на 23,6%.

Як передає ЦТС, про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов.

За його словами, такі дані були озвучені під час засідання Експортного офісу АТ УЗ 12 серпня.

"З черги у 41 294 вагони на 30 червня до 28 933 вагони у черзі на 11 серпня; скорочення черги склало -12 361 вагон або -30%; протягом липня черга скоротилася  на -9 731 вагонів або -23,6%; протягом 11 діб серпня черга додатково скоротилася на -2 630 вагонів або -8%", - проінформував Ткачов.

Він також повідомив, що "Укрзалізниця" ініціювала створення дорадчого органу - "Ради прикордонного переходу", до якої пропонується залучити представників УЗ, митниці, прикордонної служби, ДПСС та власників терміналів, що працюють на кордоні.

Мета створення такої ради - покращення координації між учасниками перевезень та державними органам щодо вирішення нагальних виробничих проблем на переходах.

Також, за повідомленням менеджера "Укрзалізниці", найближчим часом УЗ оприлюднить інформацію про відкриття додаткових залізничних прикордонних переходів та прикордонних дільниць на Львівській та Одеській залізницях.

Як раніше писав ЦТС, зараз активно ведуться відновлювальні роботи між держкордоном і Рава-Руською для відновлення на цій ділянці руху в напрямку Польщі по колії європейського стандарту.