Поїзд маршрутом Варшава - Рава-Руська планують запустити до Дня Незалежності України.

Про це повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, передає ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Зараз активно ведуться роботи на залізниці поблизу м. Рава-Руська. Плануємо до Дня Незалежності запустити потяг із Європи, з Польщі (це буде два вагони в першу чергу), який доїжджатиме до Рави-Руської. Думаю, з 24 серпня курсуватиме поїзд із Варшави до Рави-Руської і, відповідно, наш український поїзд із Рави-Руської, де можна буде пересісти та їхати в тому чи іншому напрямку. Там, відповідно, є митний пост, прикордонний пост", - заявив він на брифінгу в медіа-центрі "Україна".

За його словами, цей пункт пропуску не працював понад 20 років, але зараз його відновили, добудовують колію європейського стандарту та проводять ремонт вокзалу.

Бучко також пояснив, що на практиці відкриття такої залізничної гілки, по-перше, розвантажить автомобільні пункти пропуску, по-друге, забезпечить більшу швидкість переміщення, "оскільки залізничний транспорт є найшвидшим із наземних видів транспорту".

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" з 15-16 серпня пообіцяла пришвидшити пасажирські потяги з Києва до Варшави та Холма.