Британська авіакомпанія British Airways на тиждень призупинила продаж квитків на рейси з лондонського аеропорту Хітроу.

Як повідомила компанія, призупинення торкнеться лише квитків на короткі рейси з тривалістю польоту від 30 хвилин до 3 години і діятиме до 8 серпня, пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

British Airways пішла на такий крок через запроваджене минулого місяця адміністрацією Хітроу обмеження на кількість пасажирів, що обслуговуються, на рівні 100 тис. осіб на день. Аеропорт також попросив авіакомпанії припинити продавати квитки на рейси на найближчі два місяці, щоб впоратися з постійними затримками через недостатні потужності для обслуговування.

Глава Хітроу Джон Холланд-Кей минулого тижня попередив, що адміністрації, ймовірно, доведеться продовжити обмеження на більш тривалий термін, ніж раніше планувалося. Хітроу, який у допандемійний період обслуговував у середньому 125 тис. пасажирів на день, останнім часом зіткнувся з дефіцитом персоналу в службі безпеки, а також у наземному обслуговуванні авіарейсів.

British Airways також скоротила програму польотів на літо. У липні авіаперевізник повідомив, що скоротить програму на 10,3 тис. рейсів за наступні 4 місяці, до кінця жовтня, щоб стабілізувати операції.

Ще минулого місяця в Хітроу просили авіакомпанії зупинити продаж квитків на літо через величезний наплив пасажирів.