Найбільша британська авіакомпанія British Airways наприкінці жовтня відновить польоти з Лондона до Риги після 16-річної перерви. Раніше вона літала до Латвії з 1997 до 2007 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Авіаперевізник літатиме до найбільшого аеропорту Великобританії Хітроу, який має гарне авіасполучення з містами Америки, завдяки цьому рейси British Airways посилять авіасполучення між Латвією та США. Пасажири матимуть більше можливостей для подорожей, а посилення конкуренції допоможе знизити ціну на перельоти.

"Ми раді, що після багаторічних переговорів British Airways повертається до Риги. Рейси з Риги в аеропорт Хітроу дуже очікувані і матимуть великий попит. Вони дають нашим пасажирам нові можливості для подорожей мережами маршрутів British Airways з пересадкою в Хітроу", - заявила глава правління ризького аеропорту Лайла Одіна.

У Ризькій міській раді розраховують, що нові рейси British Airways дозволять збільшити кількість британських туристів у Латвії, повідомив заступник голови міськради Вілніс Кірсіс. Рига також розраховує, що перельоти до Хітроу стануть додатковим аргументом у переговорах з інвесторами та організаторами великих форумів, які можна було б проводити у столиці Латвії.

Розклад передбачає польоти з частотою тричі на тиждень у вівторки, четверги та неділі за змішаним розкладом. Такий розклад дозволяє збільшити кількість можливих стиків на інші рейси British Airways в аеропорту Хітроу.

Між Лондоном та Ригою British Airways літатиме на середньомагістральних літаках Airbus A320 та A321. Вони розраховані на перевезення 180 та 220 пасажирів відповідно.

Найдешевші квитки British Airways Ріга-Лондон можна купити на листопад 2023 року за ціною 36 євро в один бік з урахуванням зборів. Найнижчий тариф Economy Basic дозволяє взяти із собою лише ручну поклажу.