Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор"), що розмістило в червні минулого року під гарантії держави дебютні єврооблігації на 700 млн доларів із погашенням у 2028 році зі ставкою 6,25%, звернулося до їхніх власників із пропозицією про дворічне відстрочення виплат за цими паперами та таке ж дворічне продовженні терміну їхнього обігу, наголосивши, що ця пропозиція є продовженням зробленої 20 липня подібної пропозиції Україною.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Пропозиція надає "Укравтодору" звільнення від відтоку ліквідності протягом 24 місяців, що дозволяє йому зосередити наявні фінансові ресурси на необхідних зусиллях щодо відновлення та обслуговування дорожньої мережі в Україні", - наголошується у повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі у четвер.

Враховуючи великі суми екстреної бюджетної підтримки, що надається нині міжнародними партнерами уряду України для фінансування основних держфункцій, "Укравтодор" вважає подальше обслуговування свого зовнішнього боргу тимчасово недоцільним.

"Укравтодор" просить власників схвалити запропоновані зміни на умовах, по суті аналогічних умов, запропонованих Україною, гарантом цінних паперів, у зв'язку із Запитом згоди на випуск єврооблігацій", – зазначається в документі.

Заявки від власника єврооблігацій приймаються до кінця робочого дня 9 серпня, а оголошення результатів очікується 10 серпня.

Компанія уточнила, що найближчі виплати з єврооблігацій з 24 грудня 2022 року та наступні за ними запропоновано перенести відповідно на 24 грудня 2024 року. У цей період на них нараховуватимуться відсотки за поточною ставкою.