Компанія Knorr-Bremse працює над впровадженням технології Reproducible Braking Distance (RBD), що дозволяє підвищити ефективність гальмування та за рахунок цього забезпечити точність дотримання розкладу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Проведене моделювання гальмування без RBD та при її використанні на міській залізниці (S-Bahn) Гамбурга показало, що застосування RBD в умовах сухих рейок дозволить скоротити міжпоїздові інтервали та збільшити пропускну спроможність лінії на 10%.

У поєднанні з впровадженням європейської системи управління рухом поїздів ETCS та автоведення це дасть можливість збільшити на 40% пропускну спроможність за розрахункового графіка 8 поїздів/год без ETCS, автоведення та RBD.

У випадках, коли передачу гальмівного зусилля ускладнюють опале листя та дощ, технологія RBD дозволить скоротити некомпенсовані затримки руху на величину до 57%.

Зазначається, що оснащення рухомого складу системами RBD є важливим кроком до збільшення пропускної спроможності мережі без необхідності будівництва нових ліній. Крім того, до функцій RBD входить захист від боксування та юзу, а також контроль подачі піску для покращення зчеплення та управління уповільненням.

"Необхідні подальші дослідження, щоб вивчити, наскільки застосування систем автоматизації управління різного рівня на поїздах, оснащених RBD, дозволить збільшити пропускну спроможність як приміських, так і магістральних ліній", - йдеться в повідомленні.

Оскільки технологія RBD є комплексною розробкою, перехід до її впровадження вимагає тісної координації між компанією Knorr-Bremse, виробниками рухомого складу, регулюючими органами та операторами.

4-reproducible-braking-distance-knorr-bremse_16x9_1920w