Група "Метінвест" та оператор газосховищ України компанія "Укртрансгаз" організували спільне виробництво речей необхідного застосування для потреб Збройних Сил України.

Про це пише ЦТС із посиланням на інформацію "Метінвесту".

Зазначається, що металургійна компанія передала понад 6 тонн металопродукції. З цих матеріалів на виробничих потужностях "Укртрансгазу" протягом найближчих місяців планується створити приблизно 5 тисяч виробів, зокрема, саперних кішок для дистанційного розмінування територій, різних видів польових пічок, полум’ягасників тощо.

Їх передадуть підрозділам ЗСУ безпосередньо на лінії фронту.

Обидві компанії від початку повномасштабної агресії рф активно підтримують захисників України - ЗСУ та силові підрозділи. Зокрема, "Метінвест" регулярно передає бронежилети, кевларові каски, тактичне обладнання до підрозділів ЗСУ, ДСНС, поліції тощо. Металурги освоїли власне виробництво пластин для бронежилетів високої якості. 

"Наш спільний проєкт із Групою "Метінвест" - один з найкращих прикладів того, як українські компанії мають об’єднувати свої зусилля задля допомоги нашим військовим. "Укртрансгаз" від початку війни за власними кресленнями й розробками створює та передає ЗСУ, ТрО і ДСНС низку виробів із металу, що мають великий попит у наших захисників. Водночас металопродукція, яку нам передав "Метінвест", дозволяє повністю завантажити наявні виробничі потужності та збільшити продуктивність у рази", - прокоментував , т.в.о. генерального директора "Укртрансгазу" Сергій Перелома.

"Зупинити агресію рф - мета, що зараз єднає як окремих українців, так і великий бізнес. Ми чітко усвідомлюємо, що подолати ворога зможемо тільки загальними зусиллями. Тому спільний проєкт з "Укртрансгазом" - це ще один крок до перемоги України. Вірю, що метал "Метінвесту" в поєднанні з майстерністю та знаннями колег з "Укртрансгазу" стане корисним підсиленням для бійців. І поки військові на передовій захищають незалежність країни, ми тримаємо оборону на сталевому фронті", - додав генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.

bec43f080e554abf93afc7a28259a5cb_1024x768

df4d28fee2ee44f9bd93b4e09a879997_823x617