Компанія Alstom має намір збільшити штат інжинірингового центру компетенцій із цифрових технологій у Катовіце (Польща) на 150 розробників програмного забезпечення, тестувальників та інших фахівців у галузі ІТ.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Kolejowy.

Співробітники компанії братимуть участь у створенні нових систем управління рухом поїздів спільно з іншими подібними центрами Alstom в Італії, Швеції та Бельгії.

Нові інвестиції Alstom у польський інжиніринговий центр, що займається системами сигналізації, сприятимуть подальшому посиленню позицій компанії на місцевому ринку систем залізничної автоматики та телемеханіки.

Наразі в Польщі Alstom обладнала системами мікропроцесорної централізації понад 200 станцій, запровадила понад 30 систем диспетчерської централізації, модернізувала понад 1700 переїздів, а також реалізувала перші в країні проекти розгортання європейської системи управління рухом поїздів ETCS рівня 2 на найважливіших магістральних лініях.

Alstom має в Польщі 11 підприємств із загальним штатом понад 4000 співробітників. У тому числі три майданчики, де збирають рухомий склад та виготовляють компоненти для нього.

Раніше інжиніринговий центр у Катовіце входив до складу компанії Bombardier Transportation, яка наприкінці 2021 року став частиною Alstom.