Автоконцерн BMW почав продавати в деяких країнах підписки на підігрів сидінь. У випадку з даною опцією, власники BMW вже мають усі необхідні компоненти, але автовиробник додав програмний блок на їхній функціонал, за активацію якого покупці повинні заплатити.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, таким чином виробник запроваджує мікротранзакції для користування високоякісними функціями автівок.

Щомісячна підписка на підігрів передніх сидінь BMW коштує приблизно 18 дол., підписка на рік - 180 дол., на три роки - 300 дол. Також за 415 дол. можна придбати "необмежений доступ".

Цього тижня про запуск функції повідомили декілька торгових точок у Південній Кореї. Функції за підписками компанія почала впроваджувати у 2020 році.

Зараз же підписка на підігрів сидінь доступна у цифрових магазинах BMW у Великій Британії, Німеччині, Новій Зеландії та Південній Африці, але не в США.

У BMW не розкривають, коли саме а в яких країнах була запущена передплата. Причиною може бути те, що коли в 2020 році компанія оголосила про можливість програмного забезпечення здійснювати мікротранзакції за автоматичне дальнє світло та адаптивний круїз-контроль, клієнти засудили цей крок. Більше того, такі дії компанії назвали "жадібними та експлуататорськими".

Читайте також Чеський залізничний перевізник пропонує пасажирам "усиновлювати" крісла в поїздах