KLM Royal Dutch Airlines виведе з розкладу близько 2 тис. рейсів, щоб зменшити завантаженість амстердамського аеропорту Схіпхол, свого головного хаба, на тлі нестачі співробітників.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Починаючи з п'ятниці і до 28 серпня на європейських напрямках буде скасовано по 10-20 рейсів на добу.

Також KLM суворо обмежує продаж квитків на вільні місця на європейських напрямках, щоб постраждалі через скасування рейсів або запізнення на літак через довгі черги клієнти могли перебронювати свої квитки.

Зазначається, що авіакомпанії та аеропорти по всьому світу мають проблеми через підвищення попиту на поїздки в міру зняття антиковидних обмежень, що призводить до довгих черг, великої кількості втраченого багажу, затримок та скасування рейсів. Це особливо гостро відчувається в Європі, де перельоти між країнами відновилися пізніше порівняно з відносно швидким відновленням внутрішніх перевезень у США, що дозволило американським авіаперевізникам зберегти персонал аеропортів.

Аеропорт Схіпхол опинився серед найбільш постраждалих. Минулого місяця його керівництво зробило кроки щодо введення обмежень на кількість пасажирів, щоб зменшити довгі черги під час реєстрації, огляду та видачі багажу.

"Вимоги до працівників нині безжальні, оскільки Схіпхол і KLM відчувають нестачу співробітників. Заходи KLM спрямовані на відновлення операційної стабільності, внаслідок чого знизиться навантаження на персонал", - йдеться у повідомленні авіакомпанії.