Корейський суднобудівний гігант DSME (Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering) скасував замовлення на будівництво вже другого танкеру для російського "Совкомфлоту". Від першого замовлення південнокорейська верф відмовилася ще в травні. Обидва випадки пов’язані з тим, що росіяни не провели необхідні платежі. Аналогічне скасування очікується і по третьому танкеру.

Як пише ЦТС з посиланням на Gospodarka morska, танкери мали забезпечити потреби проекту "Арктик СПГ 2", що реалізується росіянами в Карському морі. Їхнім оператором мала стати японська компанія Mitsui. Судна було спроектовано фінською Aker Arctic. Замовлення, розміщене у DSME, стосувалося загалом трьох танкерів та додаткових одиниць, які могли бути побудовані опціонально. Серія з трьох одиниць мала коштувати близько 800 млн дол. Після того, як будівництво першого судна було анульоване, вартість контракту було знижено приблизно до 520 млн дол. Після анулювання другого замовлення вартість контракту складає вже лише 260 млн дол.

В Daewoo не особливо сподіваються, що "Совкомфлот" зможе сплатити хоча б за третє судно, з огляду на санкції, накладені на найбільшу судноплавну компанію росії.

Разом з тим, втрати південнокорейського виробника від невиконання російського контракту складуть орієнтовно 4% річної виручки.

Раніше повідомлялося, що корейські компанії відмовилися від партнерства з найбільшою верф'ю рф - "Звєзда".