Керівники компанії RB Rail, що відповідає за спорудження високошвидкісної магістралі Rail Baltica, та польського транспортного мегапроекту Centralny Port Komunikacyjny (CPK) Solidarność на зустрічі в Ризі підписали угоду про співпрацю, в рамках якої були офіційно оформлені партнерські відносини обох сторін.

Про це пише ЦТС з посиланням на CPK.

Представники RB Rail та CPK домовилися про співпрацю у сфері навчання персоналу, дослідницької діяльності та впровадження інновацій.

Сторони також планують обмінюватися досвідом з таких питань, як обслуговування та ремонт техніки, безпека та надійність роботи залізничного транспорту.

У RB Rail зазначили, що угода націлена на забезпечення повної інтеграції магістралі Rail Baltica до трансєвропейської мережі транспортних коридорів TEN-T.

Налагодження ефективної співпраці з польськими партнерами в рамках обох проектів (Rail Baltica та CPK) має сприяти зміцненню європейських транспортних зв'язків.

CPK передбачає будівництво важливого мультимодального хаба між Варшавою та Лодзю, де буде інтегровано повітряний, залізничний та автомобільний види транспорту. Новий аеропорт буде розташований за 37 км на захід від Варшави і на першому етапі обслуговуватиме щорічний пасажиропотік 40 млн осіб.

Проект включає також будівництво 10 високошвидкісних ліній загальною довжиною майже 2000 км, що радіально розходитимуться від столиці до найбільших міст країни. Крім того, планується реконструкція польської ділянки лінії Катовіце-Острава (Чехія) та розвиток транспортних зв'язків зі Львовом і Києвом.