Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) виступив проти повернення "Укрзализниці" до практики розподілу вагонів-зерновозів на аукціонах.

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.Insider, зокрема, таку позицію 16 червня озвучив голова Асоціації Роман Сластьон під час онлайн-наради із представникам аграрного ринку.

Він повідомив, що дана Асоціація виступає проти виставлення зерновозів на аукціон у теперішній час.

"Це робиться явно не для того, щоб знизити ставку на користування вагонами, а щоб її підвищити. Це зрозуміло. Але досвід минулого року, коли ця практика вводиться саме в піковий сезон, а не в сезон, коли вагони не потрібні, показує, що ставки потім зростають просто до космічних рівнів. Як у минулому році це було до 6 тис. грн за вагон на добу. Це теж буде сплеском дуже серйозним на ринку і ще більше вдарить власне по аграрному сектору", - пояснив Сластьон.

Нагадаємо, раніше в АТ "Укрзалізниця" повідомили, що компанія відновлює аукціони з розподілу вагонів-зерновозів власного парку. На торгах 20 червня будуть розіграні вагоновідправлення в зерновозах АТ "Укрзалізниця" на період 1-5 липня 2022 року.