Будівництво на кордоні з Україною тимчасових сховищ для українського зерна може тривати три-чотири місяці, заявив віце-прем’єр, міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик, пише ЦТС.

"Заява президента США Джо Байдена про його наміри побудувати тимчасові сховища в Польщі на кордоні з Україною - цікава ідея. Однак поки що це попередня декларація, яка потребує розробки багатьох спеціальних рішень. Йдеться про місцеперебування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато інших проблем", - зазначив він.

Ковальчик вважає, що зерносховища мають бути там, де закінчуються широкі колії з України. Тоді буде легше перевантажувати зерно і тим самим збільшити можливості завантаження.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва тимчасових зерносховищ на українському кордоні, заявив нещодавно президент США Джо Байден. "Ми працюємо над планом, щоб вивезти зерно через інші країни залізницею. Але Україна має таку ж систему залізничних доріг, як і росія, де ширина колії відмінна від колії в Європі, тому ми будемо будувати тимчасові елеватори на кордоні України, зокрема, з Польщею, щоб переправляти зерно з українських вагонів у зерносховища на (європейські) вагони і далі в океан", - зазначив Байден.