Черги вагонів до кордонів з Європейським Союзом продовжують зростати, про це йшлося під час онлайн-наради "Укрзалізниці" з представниками аграрного ринку 9 червня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Insider.

Станом на 9 червня до прикордонних переходів з ЄС прямували 39,3 тис. вантажних вагонів. Це майже на 2 тис. одиниць більше, ніж було наприкінці травня. Зокрема, майже на 600 вагонів зросла кількість зерновозів.

Найбільше вагонів прямують у напрямку Польщі через стик Ізов-Грубешув - понад 12,6 тис. одиниць. На другому місці за кількістю накопиченого рухомого складу перебуває стик зі Словаччиною - Чоп - Чієрна над Тісоу (понад 7 тис. вагонів). На майже 1,5 тис. менше прямує до прикордонного переходу з Румунією - Вадул-Сірет - Дорнешти.

Водночас Вадул-Сірет утримує сумне лідерство за кількістю накопичених зерновозів: туди прямують 3,9 тис. одиниць. Обсяг передачі навантажених вагонів до Румунії залишається низьким. Як наслідок, прикордонні переходи з цією державою є  найпроблемнішими.

Так, черги на Вадул-Сірет -Дорнешти та Дяково-Халмеу сягають 94 та 30 діб відповідно. Зауважимо, що у напрямку Вадул-Сірета наразі введено ще дві конвенції.

Складнощі є і на стику Могилів-Подільський - Велчинець передусім через нестачу тяги та локомотивних бригад у залізниці Молдови.