Російський авіаційний холдинг S7 Group вирішив заморозити проекти з запуску лоукостера Citrus та зі створення ракети-носія легкого класу через наслідки введених проти росії міжнародних санкцій.

Зокрема, як повідомляє УНІАН із посиланням на Медузу, рішення про скасування планів щодо запуску бюджетних авіаліній було ухвалене через відсутність літаків.

"У поточних обставинах S7 Group заморожує проект лоукостера Citrus. У 2022 році постачаннянеобхідних для запуску лоукостера літаків не відбудеться, тому розвиток авіакомпанії з такою бізнес-моделлю зараз, на жаль, неможливий", - повідомили в прес-службі S7.

У компанії відзначили, що подальші рішення щодо проекту ухвалять до кінця 2022 року.

Варто відзначити, що S7 анонсувала створення дочірньої авіакомпанії-лоукостера влітку 2021 року, Citrus повинен був почати польоти в липні 2022 року. Передбачалося, що парк авіакомпанії буде повністю складатися з літаків Airbus A320neo, однак, як відомо, ще в березні 2022 року авіаційні гіганти Boeing і Airbus зупинили роботу в росії через її вторгнення до України.

Водночас, раніше стало відомо, що більше 50 працівників були звільнені з компанії S7 Space ("С7 Космічні транспортні системи", що керує проектом плавучого космодрому "Морський старт"). Був зупинений проект компанії зі створення ракети-носія легкого класу через відсутність можливості залучення фінансування. 

"Все зруйновано і зламано, космічного напрямку більше немає", - констатував колишній гендиректор S7 Space Сергій Сопов.

"Коли не літають літаки, гроші немає звідки взяти на інші проекти", - додало інше джерело.

Як відомо, найбільша авіакомпанія росії S7 Airlines з 5 березня 2022 року скасувала всі міжнародні рейси.

Читайте також Бортпровідників російського "Аерофлоту" зобов'язали вести облік туалетного паперу