"Українське Дунайське Пароплавство" сформувало контейнерний караван між портами Ізмаїл та Констанца (Румунія).

Про це з посиланням на повідомлення УДП інформує ЦТС.

Наприкінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та п’яти барж (загальна місткість 300 TEU).

На даний час розвантажувальні роботи у Констанці завершені.

"Караван уже частково (180 TEU) завантажений імпортним вантажем. Сподіваємось у кінці наступного тижня зустрічати наші судна в Ізмаїлі", - говориться в повідомленні пароплавства.

Там зазначають, що контейнерні перевезення - це можливість використовувати флот УДП більш ефективно, адже зазвичай каравани з зерном змушені здійснювати зворотні переходи в баласті, тобто порожніми. Водночас контейнерні перевезення можуть бути затребувані як для експортних операцій, так і для імпортних.

"Ми починали контейнерні перевезення з невеликих об’ємів, у квітні-травні частка експортних вантажів в рази перевищувала імпорт. Але нам вдалося знайти баланс, зацікавити фрахтувальників, сформувати потрібні обсяги вантажу в обох напрямках. Наша ідея сформувати контейнерний караван спрацювала, попит на контейнерні перевезення буде зростати - ми це вже відчуваємо", - зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

0011

0012

Читайте також З України до Клайпеди відправили перший контейнерний поїзд з олією