На даний момент в українських морських портах внаслідок збройної агресії та перекриття морських торгівельних шляхів з боку російської федерації залишаються заблокованими 68 іноземних суден.

Таку інформацію ЦТС надали в Адміністрації морських портів України.

В АМПУ, зокрема, уточнили, що з названої кількості 19 суден мали перевозити продовольчі вантажі.

Щодо ситуації з портами, які знаходяться на тимчасово окупованій російськими військами території, то в Херсоні залишилося 8 заблокованих суден, в Маріуполі - 6.

Станом на 13 березня повідомлялося про 94 судна під іноземним прапором, що не могли вийти з українських портів через блокування з боку російських окупантів. Зокрема, такі дані наводив Віталій Кіндратів, голова Морської адміністрації.

Відзначимо, що частину суден росіяни могли вивести з портів самовільно. Так, ще в березні повідомлялося, що з порту Бердянськ окупанти вивели декілька суден, щоб звільнити причали для своїх логістичних потреб.

Також після захоплення Маріуполя окупанти заявили про плани відновлення роботи місцевого порту та почали готуватися до вивезення до росії награбованого в Україні майна. На цьому фоні російські ЗМІ повідомили, що у порту лишилося нібито лише два судна під іноземним прапором.