Прямі збитки України від розв'язаної росією війни вже перевищують 600 млрд дол.

Бойові дії забрали 35% ВВП, заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, виступаючи на засіданні Комітету закордонних справ та оборони парламенту Ірландії, передає Укрінформ.

"Нам зараз дуже скрутно. Через бойові дії країну полишили 5 млн людей. Ще стільки ж внутрішньо переміщених осіб. Десятки тисяч мирних мешканців загинули внаслідок російського вторгнення. Війна забрала 35% українського ВВП. Ми втратили понад 200 заводів. Наші прямі збитки вже перевищують 600 мільярдів доларів США", - сказав Єрмак.

Водночас він наголосив, що попри все, Україна продовжує захищатися, на сході й півдні тривають запеклі бої.

"Ми обов’язково маємо перемогти. Інакше Україна просто зникне як нація і як держава. Наша перемога настільки ближча, наскільки більшу допомогу надає міжнародна спільнота. Будь-яку -військово-технічну, політичну, фінансову чи гуманітарну", - заявив керівник ОП.

Єрмак додав, що надзвичайно великою підтримкою для України у стримуванні агресії є посилення санкційного тиску на росію.

Раніше ЦТС писав про те, що суму збитків лише українській інфраструктурі вже обраховують у межах 105 млрд дол.

Як повідомлялося днями, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Читайте також Кабмін виділив МІУ 250 млн грн на відшкодування збитків, завданих судноплавству та залізничним перевезенням