"Укрпошта" оприлюднила процедуру закупівлі 1745 електричних поштових трициклів із супутніми послугами типу Full service на порталі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

Закупівля трициклів - один з проєктів розвитку логістики "Укрпошти", який завершиться у 2025 році. Очікується, що нові трицикли підвищать ефективність роботи поштової мережі, особливо в сільській місцевості. Вони полегшать роботу листоношам та начальникам відділень і забезпечуватимуть більш швидку доставку поштових відправлень та послуг по всій території країни, зокрема у віддалених населених пунктах.

"Запрошуємо всіх виробників та постачальників взяти участь у тендері й долучитися до трансформації нашої поштової мереж", - зазначив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. 

Основні технічні характеристики трициклів: запас ходу - не менше 50 км; максимальна швидкість - не менше 40 км/год; вантажопідйомність - не менше 350 кг.

Проєкт фінансуватиметься за рахунок кредитних коштів та гранту, наданих ЄБРР разом із Європейським інвестиційним банком. Процедура закупівлі здійснюватиметься відповідно до принципів і правил ЄБРР через портал електронних закупівель ECEPP. 

Нагадаємо, ЦТС писав, що в квітні 2024 року гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив про плани компанії пересадити листонош "Укрпошти" з велосипедів на моторолери. "Зі зростанням електронної комерції та розвитком доставки лікарських засобів, у листонош стає менше газет та листів, проте більше посилок. Тож велосипед стає не таким актуальним. Тому, знову ж таки, разом з українським виробником (ветеранський бізнес) розробили пілотну модель для листонош, яку починаємо тестувати", - зазначив він.

Він також повідомив, що у прифронтових регіонах компанія тестуватиме використання в якості поштових відділень спеціальних мобільних вагончиків. Це викликано тим, що росіяни своїми обстрілами регулярно руйнують поштову інфраструктуру, тож, необхідне швидке рішення для оперативного надання поштових послуг у випадках руйнувань відділень.