Контейнерний термінал (Duisburg Gateway Terminal) площею 150 тис. м² відкрито у річковому порту Дуйсбурга на місці так званого вугільного острова після завершення першого етапу будівництва.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість проєкту першої черги, якого розпочали 2019 році, оцінюється в 120 млн євро.

Це вже десятий термінал в порту Дуйсбурга.

Після завершення будівельних робіт у повному обсязі площа цього терміналу зросте до 235 тис. м², а переробна здатність сягне 850 тис. TEU/рік. Таким чином він стане найбільшим терміналом, розташованим у глибині європейського континенту.

На даний момент на терміналі працюють шість шляхів довжиною понад 730 м, що обслуговуються трьома кранами (надалі кількість шляхів буде збільшено до 12, число кранів - до шести). Є також три широкопрогонові портальні кранові системи (планується збільшити їх до шести), а також шість причалів для прийому річкових барж.

Термінал DGT вже зараз представляє модель логістики майбутнього. Так, цифрові системи керують усіма переміщеннями вантажів, а для теплопостачання та вироблення електроенергії використовуються місцеві джерела відновлюваної енергії, зокрема сонячні батареї.

Відкриття терміналу збіглося з прибуттям туди контейнерного поїзда у сполученні Китай-Європа зі споживчими товарами. Перевезення було організовано євразійським оператором RTSB.