Damen Shiprepair Dunkerque, судноремонтне підприємство групи Damen у Дюнкерку, підписало контракт на постачання автономних роботів-фарбників з AMBPR, дочірньої компанієї SERCEL Group.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Damen Shiprepair Dunkerque.

Ухваленню рішення про закупівлю передували роки співпраці з виробником і успішні фінальні випробування техніки, що пройшли нещодавно.

Роботи вміють не тільки фарбувати, але можуть бути запрограмовані для виконання повного циклу реставраційних робіт, включаючи помивку, очищення водометом/піскострумом, фарбування та контрольний огляд.

У цьому жодної участі у процесі із боку персоналу не потрібно, крім заміни насадок та інших пристосувань. Здійснити таку заміну можна протягом 20 хвилин.

Саме звільнення з процесу персоналу в Damen вважають основною перевагою нової техніки, оскільки знижується ризик для здоров'я людей, які при традиційних методах змушені вдихати шкідливі пари фарб та інших хімічних речовин та керувати піскоструминним та водометним обладнанням, що працює під високим тиском.

Також знижується негативний вплив на довкілля. Спочатку роботи працюватимуть на гібридних джерелах енергії, у майбутньому планується перевести їх повністю на електрику, що зведе атмосферні викиди до нуля.