Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) 10 вересня 2024 року пустили на маршрутах Відень-Рим і Мюнхен-Рим поїзди Nightjet з вагонів нового покоління, побудованих компанією Siemens Mobility.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Інтер'єри перших переданих ÖBB вагонів вперше були показані у вересні 2022 року, до цього Siemens Mobility та ÖBB демонстрували їхні рендери.

Нові поїзди Nightjet ввели в експлуатацію у грудні 2023 році у сполученні між Австрією та Німеччиною. У серпні 2024 року деякі поїзди Nightjet довелося скасувати через ремонтні роботи на залізницях у Німеччині, Франції та Італії.

Семивагонний поїзд Nightjet нового покоління вміщує 254 пасажири і складається з двох вагонів з місцями для сидіння (в одному з цих вагонів розташована кабіна керування машиніста), трьох вагонів з чотиримісними купе та капсульними міні-купе, а також двох вагонів з місцями комфорт-класу та класу комфорт плюс.

Ціни на квитки за пільговим тарифом Sparschiene на маршруті Відень-Рим починаються з 34,9 євро у вагонах з місцями для сидіння, 54,9 євро - у чотиримісних купе та капсульних міні-купе та 99,9 євро - у купе комфорт-класу.