В рамках експлуатаційного утримання автошляху Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига дорожники відремонтували мостовий перехід через річку Бережниця, км 13+691, на об’їзній ділянці міста Моршин.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Міст через річку Бережниця звели ще в 1957 році, а у 1964 році реконструювали. З того часу жодних капітальних ремонтних робіт не проводили, окрім ліквідації аварійної ямковості.

У 2016 році провели комісійне обстеження споруди та визначили третій експлуатаційний стан - працездатний. Під час обстеження виявили зруйновані деформаційні шви, відсутність гідроізоляції, проломи в бетоні тротуарних плит, корозію, руйнування прогонових будов та пошкодження дорожнього покриття.   

"Автомобільна дорога Н-10 має стратегічне значення для Львівщини та країни в цілому. Вона об’єднує три області: Івано-Франківську, Чернівецьку і Львівську та веде до кордону з Молдовою на КПП "Мамалига". У межах Львівщини цією дорогою користуються не лише жителі, а й гості регіону, адже вона веде до курортної зони України", - зазначив керівник Служби відновлення та  розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Під час ремонту було розширено опори моста, відремонтувано існуючі та встановлено дві нові збірні плити прогонової будови, влаштовано нову плиту проїзної частини. Також дорожники встановили нове перильне та бар’єрне огородження, а також влаштували дорожній одяг. 

Перевірку моста проводили із залученням спеціалістів підприємства ТзОВ "НВП "Тріада". Випробування відбувалось з використанням двох вантажівок, масою 33 тонни кожна.

Спеціальне обладнання, встановлене у відповідних місцях на мості фіксувало реакцію споруди на статичне та динамічне навантаження. Після проведення випробувань споруди, міст знову функціонує у звичному режимі і вже зараз відкритий для руху автомобільного транспорту.