Льєжський міжнародний аеропорт та оператор терміналу Liège Logistics Intermodal (LLI) оголосили про стратегічне партнерство з метою створення великого мультимодального хаба в районі бельгійського Льєжа на базі нинішнього автомобільно-залізничного терміналу, власником якого є Агентство економічного розвитку SPI.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

В даний час на щотижневій основі термінал відправляє дев'ять поїздів до Італії та приймає три поїзди з Китаю.

До 2030 року, на першому етапі реалізації цього проєкту, планується інвестувати 22 млн євро в модернізацію та розширення чинного терміналу, розташованого за 1,5 км від аеропорту та поблизу звичайної залізниці та високошвидкісної лінії, що пов'язують Льєж із Брюсселем.

Роботи включатимуть приведення залізничної інфраструктури до європейських стандартів, встановлення кранового обладнання та реконструкцію під'їзних автомобільних доріг.

На другому етапі передбачається облаштувати нові підходи для транспортних засобів та модернізувати дорожню інфраструктуру, збудувати складські приміщення та майданчики з переробки вантажів, а також зону для горизонтального перевантаження автотранспортних одиниць, що дозволить переробляти до 45 поїздів на тиждень, або до 180 тис. контейнерів щорічно.

Врамках партнерства аеропорт Льєжа придбає 10% акцій LLI.