В Канаді одночасний страйк двох найбільших залізничних оператори країни - Canadian National Railway Co (CN) і Canadian Pacific Kansas City (CPKC) продовжився близько 18 годин і був припинений оперативним втручанням влади.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Міністерство трудових відносин вимагало від Ради з трудових спорів видати наказ про поновлення роботи. Рада є незалежним органом, перш ніж випустити такий наказ, проведе консультації із залізничними компаніями та профспілками.

Найбільша залізнична компанія Канади Canadian National заявила, що режим недопуску працівників було припинено ввечері 22 серпня. Друга компанія CPKC повідомила, що ухвалить це рішення, як тільки вийде наказ.

Міністерство також попросило Раду продовжити дію колективних договорів між залізничними компаніями і працівниками, що минули на сьогоднішній день, доки сторони не домовляться за умовами нових, а також форсувати переговорний процес, взявши ним участь як посередник.

Нагадаємо, ЦТС писав, що 21 серпня вперше в історії Канади одночасно припинили роботу два найбільших залізничних оператори країни - Canadian National Railway Co (CN) і Canadian Pacific Kansas City (CPKC). Це сталося після того, як напередодні минув термін, коли профспілки і керівництво компаній мали досягти нової угоди щодо умов праці.