Контейнерні лінії Тайваню показали зростання фінансових результатів у другому кварталі 2024 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Loadstar.

Виручка Evergreen порівняно з попереднім кварталом зросла на 20% - до 3,3 млрд доларів, а операційний прибуток склав 1 млрд доларів, що більш ніж удвічі перевищує показник першого кварталу 2024 року та втричі - показник другого кварталу 2023 року.

Цей результат, на думку аналітичної платформи Alphaliner, нагадує період пандемії, коли транстихоокеанські лінії спостерігали найбільше зростання прибутку.

Зазначається, що станом на кінець липня Evergreen експлуатувала 34% свого флоту на рейсах Далекий Схід - Північна Америка та 37% - на лініях між Далеким Сходом та Європою.

Виручка Wan Hai у другому кварталі зросла на 55% - до 1,5 млрд доларів. Операційний прибуток компанії досяг 335 млн доларів, що у п'ять разів більше у порівнянні з попереднім кварталом. При цьому у другому кварталі 2023 року було зафіксовано збиток у 52,4 млн доларів. 

Зростання виручки Yang Ming склало 51% - до 1,6 млрд доларів. Операційний прибуток Yang Ming майже подвоївся в порівнянні з попереднім кварталом і склав 435 млн доларів. У річному обчисленні це означає зростання на 800%.