На Миколаївщині завершили масштабне відновлення мостів, які були зруйновані під час війни. Загалом вдалося відновити 19 споруд, повідомив очільник ОВА Віталій Кім.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне Миколаїв.

Ключовим відновленим об’єктом став міст біля Вознесенська, побудований ще у 1946 році. За словами Віталія Кіма, цей міст відіграв важливу роль під час вторгнення російських військ, оскільки саме тут вдалося зупинити їхнє просування на північ області.

"Саме цей міст зупинив просування окупантів на північ нашої області та держави. Тобто це найдальша точка їх просування", - зазначив Кім.

Відновлення мосту було повністю профінансоване з державного бюджету.

Вселі Воронівка залишився один міст, який потребує ремонту. Цей міст сполучає два села.

Кім додав, що одним із ключових факторів відновлення мостів стало партнерство з Державною службою спеціального транспорту. Саме завдяки допомозі цієї служби вдалося відновити більшість мостів у короткі терміни.

Крім державного фінансування, у відновленні мостів брав участь фонд United24, який забезпечив частину необхідних матеріалів. 

Щодо інших мостів у Миколаївській області, що є ще кілька тимчасових мостів, які потребують капітального ремонту.

Заступник голови Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи розповів про ситуацію з мостом у селі Баратівка, який постраждав внаслідок підриву Каховської ГЕС. Коштом фонду United24, обласного бюджету та за участі ДССТ було побудовано новий міст, який тепер не тільки пішохідний, але й транспортний. "Там тепер можуть безпечно проїхати не тільки легкові автомобілі, але й вантажівки", - зазначив він.