Компанія Centralny Port Komunikacyjny (CPK), що реалізує однойменний національний мегапроєкт, оголосила тендер на спорудження тунелю завдовжки 4,6 км для високошвидкісної магістралі у місті Лодзь.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це буде третій та найбільший контракт на будівельні роботи за проєктом.

Реалізація першого контракту, який передбачає зміцнення фундаменту міського культурного центру, під яким пройде тунель, уже триває. Закінчення робіт за ним заплановано на 2025 рік.

Другий контракт включає спорудження монтажної та демонтажної камер для тунелепрохідницького комплексу.

Будівництво монтажної камери має бути завершено у 2024 році, демонтажну почнуть споруджувати після закінчення робіт за першим контрактом.

Однотрубний двоколійний тунель, що проходить під центром Лодзі, пробурять гірничопрохідницьким комплексом зі щитом діаметром 14 м.

Потяги, що прямують з Варшави, увійдуть у тунель біля станції Лодзь-Фабрична і вийдуть на південний захід від станції Лодзь-Калиска в районі Реткіня. Далі за містом Серадз лінія розгалужиться у напрямках на Вроцлав та Познань.

Відкриття тендерних пропозицій очікується наприкінці вересня 2024 року.

Переможця конкурсу визначать за критеріями запропонованої вартості (70%) та його кваліфікації (30%). На виконання робіт підряднику відводиться 46 місяців з моменту підписання контракту.