Дорожники завершили ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній на під’їзді до Тернополя. Міст є складовою траси Р-39 Броди-Тернопіль - однієї з найбільш завантажених доріг на Тернопільщині.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

"Замість конструкції мосту влаштували водопропускну трубу, що складається з трьох залізобетонних кілець. Вона збільшить водопропускну здатність споруди - це особливо важливо під час весняного водопілля. Також заасфальтували підходи до споруди з обох боків, привели дороги до нормативних поздовжніх, поперечних ухилів та геометричних параметрів", - йдеться в повідомленні.

Це поліпшило оглядовість на ділянці автошляху, на якій розташований міст. Крім цього, працівники нанесли дорожню розмітку встановили металеве бар’єрне огородження та нові дорожні знаки.

Міст був зведений у 1952 році. Під час обстеження споруди виявили численні дефекти, які потребували ремонту - просідання плит прогонової будови, вилуговування бетону, сітку тріщин та оголення робочої арматури. По всій довжині мосту утворилася колійність, напливи та просадки.

Через дефекти на мосту було обмеження руху транспорту, що в умовах постійного транзиту через Тернопільську область гуманітарних та оборонних вантажів значно ускладнювало логістику.

Р-39 Броди-Тернопіль є найбільш завантаженою регіональною дорогою Тернопільщини.

"У 2020-2021 роках провели середній поточний ремонт більшої частини автошляху від межі зі Львівською областю до села Ігровиця, а на 2022 рік планували повністю привести дорогу до ладу. Також планувалося будівництво дворівневої розв’язки на перехресті Р-39 та дороги Р-41 Обхід Тернополя. На жаль, через повномасштабне вторгнення росії ці плани довелося відкласти", - додали в відомстві.

photo_2024-08-05_17-06-18

photo_2024-08-05_17-06-18 (2)