Контейнеровоз MSC курсуватиме між Стамбулом і Одесою

Новини 595 переглядів
Facebook0 Twitter

Найбільший світовий контейнерний перевізник відновив суднозаходи до порту Одеса 8 липня.

Сервіс контейнерного перевізника Mediterranean Shipping (MSC), який з липня відновив суднозаходи до порту Одеса, працюватиме на лінії Текірдаг-Одеса.

Як пише ЦТС, про це повідомили в АМЕУ 

"Контейнеровоз Levante F місткістю 700 TEU ходитиме за маршрутом Текірдаг-Одеса. Маємо надію, що це стане взірцем для інших світових перевізників, які подовжать тренд відновлення своїх сервісів для сполучення української економіки", - зазначили в Асоціації міжнародних експедиторів України.

Порт Текірдаг знаходиться на узбережжі Мармурового моря, в 50 км від Стамбулу. 

Наразі MSC є найбільшою контейнерною лінією світу - вперш в історії ринку контейнерних перевезень сумарні провізні потужності перевізника подолали позначку в 6 млн TEU.

Нагадаємо, що 8 липня вперше з початку повномасштабної війни в порт Одеси прибув контейнеровоз Levante F контейнерного перевізника MSC.

До цього захід судна в порт Одеси декілька разів відкладався. MSC планував захід в порт Одеси на початку червня, спершу суднозахід перенесли на 19-те, потім на 21 червня, але зрештою рейс довелося скасувати. 

АМЕУ стверджувало, що причиною для скасування стала одеська митниця, яка відмовлялась візувати доручення на відвантаження контейнерів з агропродукцією на кшталт шроту та соняшникової олії без пояснення причин. Державна митна служба закиди щодо корупції заперечила.

Наступною датою, в яку контейнеровоз мав зайти в порт Одеси, було 6 липня. Однак з невідомих причин суднозахід знову перенесли. 

Наверх