Компанія Skoda Group розпочинає модернізацію вагонів трамвая серії М31, що експлуатуються в Гетеборзі (Швеція).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт із оператором Västtrafik охоплює ремонт 79 вагонів, який продовжить термін їхньої служби ще на 15 років, але при цьому зовнішній вигляд вагонів залишиться без змін.

Важливими елементами програми модернізації є заміна пневматичного приводу дверей на електричну, механічну гальмівну систему - на електрогідравлічну, монтаж нових сходів та рампи для посадки-висадки пасажирів в інвалідних кріслах, розрахованої для надійної роботи в умовах шведського клімату.

У кабіні водія не зміниться ергономіка приладів керування, але їхнє світлодіодне підсвічування навіть при яскравому сонячному освітленні забезпечить комфортні умови роботи спільно з оновленою системою вентиляції та обігріву.

У пасажирському салоні буде змінено схему розташування сидінь, модернізовано систему опалення, з'явиться світлодіодне освітлення.

Вагони, побудовані компанією ASEA у 1984-1986 роках та перебудовані у 1998-2002 роках з додаванням низькопідлогової центральної секції, пройшли через кілька циклів ремонту.

Нинішня модернізація виконуватиметься на підприємстві Škoda Group в Остраві, де також відбувався капітальний ремонт цих вагонів у період з 2011 до 2017 року.

Завершити роботи планується у 2028 році.