Після дворічної перерви Дніпро відновило отримання енергоощадних трамвайних вагонів з Німеччини. Нова партія з 26 вагонів була придбана в німецького міста Лейпцига за символічною ціною 1200 євро за одиницю, й перші 7 трамваїв вже прибули в депо Дніпра. В результаті кількість лейпцизьких трамваїв на вулицях українського міста зросте з 50 до 76 одиниць.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Асоціації "Енергоефективні міста України".

Чеські вагони Tatra Т4D-M1, хоча й старі, однак завдяки нещодавній модернізації, виконаній ще в Німеччині, мають сучасну систему керування, повністю оновлені салони, більш комфортні умови для роботи водіїв та значно кращі показники енергоефективності. 

Відповідно до пресрелізу Дніпровської міської ради, отримані трамваї обладнані транзисторно-імпульсними системами керування, які дозволяють економити до 30% електроенергії в порівнянні з трамваями на реостатно-контакторних системах.

Перед виїздом на лінію трамваї з Лейпцига проходять адаптацію через різницю ширини колії (1458 мм у Лейпцигу та 1524 мм у Дніпрі). Передусім, на вагони з Німеччини ставлять нові візки, які відповідають стандарту колії, який наявний в Дніпрі.

Перші 20 трамваїв із Лейпцига Дніпро отримало в 2019 році, наступна партія з 20 одиниць була доставлена в 2020 році, інші 10 одиниць надійшли до українського міста впродовж 2021 року.

Дніпро отримував вживані, але модернізовані трамваї й від інших міст Німеччини, зокрема і з Дрездена. Ще на початку 2000-х років українське місто придбало трамвайні вагони Tatra T3DC1 і Tatra T3DC2 з Шверіна (федеральна земля Мекленбург-Передня Померанія). У 2011 році до Дніпра прибули трамваї Tatra T4DM з Магдебурга (федеральна земля Саксонія-Ангальт). Через два роки, у 2013 році, місто придбало 30 вагонів Tatra T6A2M з Берліна.

Станом на кінець 2023 року, трамвайна інфраструктура Дніпра включала 172 км колій та одне депо. На цій інфраструктурі КП "Дніпровський електротранспорт" забезпечувало роботу 13 трамвайних маршрутів загальною протяжністю 250 км засобами 150 трамвайних вагонів. У 2023 році, відповідно до річного звіту КП "Дніпровський електротранспорт", трамваями в Дніпрі було перевезено 23,7 млн пасажирів.