Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури наступні два роки реалізовуватиме експериментальний проєкт із впровадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) у сфері внутрішніх вантажних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію відомства.

Відповідну постанову було схвалено під час засідання Уряду 30 травня.

"З 2019 року команда Міністерства разом з міжнародними партнерами та донорами працює над цифровізацією товарно-транспортних накладних. Цей інструмент має низку  переваг для бізнесу та держави. У першу чергу йдеться про мінімізацію часу та ресурсів, обмеження впливу людського фактору та мінімізацію корупційних ризиків.  е-ТТН дозволить забезпечити швидкий обмін інформацією між всіма сторонами перевезень. Також цифрова товарно-транспортна накладна мінімізує ризик втрати документів чи їхніх пошкоджень", - наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації Анатолій Комірний.

Ухвалення постанови передбачає інтеграцію системи е-ТТН з іншими державними інформаційними ресурсами, та тестування їхньої електронної інформаційної взаємодії.

Мова йде про систему зважування в русі (WIM), єдиний реєстр товарно-транспортних накладних на переміщення алкогольних напоїв, єдину державну систему електронного обліку деревини, інформаційні системи "Укртрансбезпеки" та іншими.