Deutsche Bahn AG відібрала чотирьох претендентів для участі у фінальному раунді тендеру з продажу логістичного підрозділу DB Schenker.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Reuters з посиланням на три незалежні джерела.

Покупцем DB Schenker стане Maersk, DSV, національний судноплавний перевізник Саудівської Аравії Bahri, або консорціум із професійних інвесторів, що включає CVC Capital Partners, суверенний фонд добробуту Абу-Дабі ADIA та сінгапурський фонд GIC. Усі три фонди мають великі логістичні портфелі.

Так, CVC Capital Partners має акції в т.ч. Scan Global Logistics, чеської Packeta, філіппінської Fast Logistics, та об'єднаних 3PL Worldwide Express та Globaltranz. ADIA у 2022 році у консорціумі з GIP придбала контрольний пакет VTG. GIC є дочірньою компанією Temasek, власником PSA. Компанія інвестувала у тому числі в XPO Logistics та Railpool.

В Deutsche Bahn заявили, що відібрані для участі у фінальному етапі тендеру претенденти подадуть зобов'язувальні пропозиції щодо купівлі DB Schenker "найближчими тижнями".

Два джерела публікації уточнили, що Deutsche Bahn хоче отримати остаточні пропозиції до кінця липня, щоб до кінця року вже укласти угоду з продажу і наступного року завершити угоду.

Нагадаємо, ЦТС писав,що близько 20 компаній висловили зацікавленість у придбанні DB Schenker, у тому числі кілька близькосхідних компаній та інвестиційних фондів.