Росія вперше завантажила партію зерна в окупованому Севастополі для відправки до Венесуели.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Latifudist з посиланням на Lloyd’s List.

Зазначається, що таким чином росія намагається узаконити торговельні шляхи з окупованих українських територій зі своїми міжнародними партнерами.

Балкер Enisey під російським прапором розпочав завантаження зерна в Севастополі 9 квітня, згідно із супутниковими знімками, вивченими Lloyd’s List, перед тим, як вийти з Босфору 30 квітня. Його система автоматичної ідентифікації сигналізувала про кінцевий пункт призначення Пуерто-Кабелло.

2879448_1715452431562

Згідно з даними сервісів моніторингу руху суден, станом на 27 травня балкер знаходиться поблизу згаданого венесуельського порту.

Lloyd's List не зміг перевірити походження завантаженого зерна. Проте, попередні розслідування Lloyd’s List показали, що Севастополь використовується для експорту вантажів українського походження.

"Цією торгівлею росія сигналізує, що легітимізація та інтернаціоналізація так званих "нових республік" тепер є політичним пріоритетом - вони більше не приховують цього", - зазначив оглядач руху протокою Босфор Йорук Ішік.

Раніше ЦТС писав, що в минулому році порти окупованого Криму збільшили перевалку вантажів у 7 разів. Таке суттєве зростання експорту зернових вантажів через порти Криму могло бути пояснене лише одним фактором - вивезенням росіянами зерна з тимчасово окупованих територій України.

Читайте також Як українське зерно вивозять через порт Севастополя: Погляд із космоса