Ryanair вирішив закрити базу в аеропорту Бордо на південному заході Франції, пояснивши рішення різким зростанням аеропортових зборів. Це станеться у листопаді.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Комерційний директор Ryanair Джейсон МакГіннес наголосив, що авіакомпанії "не залишили альтернатив", оскільки переговори з керівництвом аеропорту зайшли в глухий кут.

Ryanair виконує рейси до Бордо з 2009 року, а з 2019-го базує там три літаки. Минулого року авіакомпанія перевезла через Бордо 1,6 млн пасажирів. Зростання пасажиропотоку в порівнянні з 2022 роком склало 15%.

У літньому сезоні 2024 року ірландська авіакомпанія - друга за обсягами провізних потужностей (28% від усіх авіакомпаній, що виконують польоти з Бордо). На першому місці - британський EasyJet.

Внаслідок закриття бази у Бордо аеропорт втратить 40 маршрутів Ryanair.

Зазначається, що останніми роками саме Ryanair нарощував провізні потужності з Бордо, які у літньому розкладі 2024 року на 72% перевищили рівень доковідного 2019 року.

Для авіакомпанії Бордо є третім найбільшим пунктом у Франції після Парижа (аеропорт Бове) та Марселя. Четверта база - аеропорт Тулузи.

Загальний пасажиропотік аеропорту Бордо в 2023 році склав 6,6 млн осіб, що становить 85% від рівня 2019 року.