До Одеси прибув другий низькопідлоговий трамвай моделі К1Т306 виробництва української компанії "Татра-Юг".

Як передає ЦТС, про це свідчать фотографії, опубліковані 11 травня місцевим Телеграм-каналом.

На фото видно, що вагон отримав бортовий номер 7014. Отже, це другий трамвай "Татра-Юг" у місті, оскільки перший має номер 7013.

Нагадаємо, що перший низькопідлоговий трамвай моделі К1Т306 Одеса отримала в другій половині грудня минулого року, а офіційно його було представлено наприкінці 2023 року.

Поставка 13 таких вагонів здійснюється в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України" за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Довжина вагону - 26 м, він може перевозити до 300 пасажирів, місць для сидіння - 71.

Візки трамваю є поворотними, обладнані двоступеневим підвішуванням, завдяки своїй конструкції вони забезпечують вагону більшу маневреність та можливість експлуатації на небездоганних трамвайних коліях.

В компанії "Татра-Юг" раніше говорили, що планують щомісяця постачати до Одеси по одному новому трамваю.

На запитання ЦТС, чому зараз виникла більша пауза, в компанії відповіли, що, як і у випадку з Києвом, все рівно поставляють вагони до Одеси раніше затвердженого графіка постачання.

"Пауза виникла через те, що ми поки не отримали оплату за перший поставлений вагон. Через певні бюрократичні проблеми, пов'язані з фінансуванням проєкту. Очікуємо на оплату за перший вагон до кінця травня", - заявили в "Татра-Юг". 

photo_2024-05-11_20-49-33

photo_2024-05-11_20-49-40