Уряд емірату Дубай схвалив плани будівництва пасажирського мегатерміналу в міжнародному аеропорту Аль-Мактум (Dubai World Central Airport; DWC), який коштуватиме 35 млрд доларів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

За словами еміра Дубая, пропускна спроможність аеропорту DWC після завершення всіх стадій будівництва складе 260 млн пасажирів на рік.

За проектом в аеропорту буде п'ять злітно-посадкових смуг та 400 виходів на посадку безпосередньо з терміналу. Зараз у DWC одна ЗПС.

Аеропорт відкрито у 2010 році для вантажних рейсів, обслуговує пасажирські перевезення з 2013 року, але розвивається повільніше, ніж планувалося. Пропускна спроможність існуючого терміналу - близько 26 млн пасажирів.

Згідно з генеральним планом площа в DWC зрештою становитиме 70 кв. км. Аеропорт зможе обробляти до 12 млн т вантажу на рік.

Президент компанії Dubai Airports Пол Гріффітс сказав, що "інвестиції у розмірі 35 млрд доларів - лише початок масштабних інвестицій ресурсів безлічі стейкхолдерів у розробку та будівництво сучасного аеропорту, який забезпечить швидке та зручне обслуговування клієнтів". 

dubai_dwc_future_660_dwc

dubai_dwc_al_maktoum_international_airport_expansion_plan_660_dwc