Безпілотники продовжують атакувати російські НПЗ на території ворога - Україна таким чином зруйнувала експортні постачання палива з Москви, а ціни на внутрішньому ринку через дефіцит також зростають. Крім того, регулярні удари українських безпілотників по нафтопереробним заводам в росії призвели до того, що "найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину".

Про це пише ЦТС з посиланням на Politico.

Ціни на дизельне пальне для російських споживачів за останній тиждень зросли на 10%. Ціни на бензин, які виросли більш ніж на 20% з початку року, вже досягли шестимісячного максимуму. Через проблеми із наповненням внутрішнього ринку росія скоротила експорт палива до майже історичного мінімуму.

Наразі експорт палива з рф за минулий тиждень склав 712 тисяч тонн. Порівнюючи з більш ніж 844 тоннами експорту за аналогічний тиждень 2023 року, видання говорить про "значне падіння". Для Москви це водночас і політична та військова проблема.

"Дешеве паливо не тільки важливе для військових зусиль росії, воно є ключовою частиною заяв російського диктатора Путіна громадськості, протиотруту щодо інформації про затримки зарплат і слабкий рубль", - вважає Politico.

"Крім того, удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах прискорюють вплив західних санкцій, оскільки ці нафтопереробні заводи намагаються замінити західне обладнання, запасні частини та програмне забезпечення", - зазначає експерт із Міжнародного інституту стратегічних досліджень Марія Шагіна.