В Китаї на залізниці Шуочжоу-Хуанхуа завершився тестовий рейс вантажного поїзда вантажопідйомністю понад 30 тис. тонн, який є найбільш важким на сьогоднішній день у Китаї.

Про це пише ЦТС з посиланням на CCTV Video News Agency.

Потяг, керований чотирма електровозами, складається з 324 вагонів загальною довжиною 4088 м та сумарною вантажопідйомністю 32,4 тис. тонн.

Він встановив нові рекорди в Китаї як за довжиною складу, так і вантажопідйомністю.

Залізниця Шуочжоу-Хуанхуа, що з'єднує вугільну базу в провінції Шаньсі та порт Хуанхуа в провінції Хебей, є другим за величиною у Китаї каналом для транспортування вугілля.

Тестовий поїзд подолав шлях від міста Цанчжоу в провінції Хебей до порту Хуанхуа за три години.

За словами керуючого залізничною компанією з експлуатації залізниці Шуочжоу-Хуанхуа, що належить компанії China Energy, для цього поїзда було застосовано передові китайські технології управління великоваговими комбінованими поїздами, що зробило весь процес безпечним та ефективним.

80% вугільних ресурсів Китаю розташовані у північних регіонах країни. Вантажні поїзди є основним засобом транспортування вугілля в Китаї, на частку яких припадає понад 60% перевезень цього вантажу.

Китай почав випробовувати залізничний транспорт підвищеної вантажопідйомності у 1984 році, а перша залізниця великої вантажопідйомності була повністю відкрита у 1992 році. На даний час у країні збудовано понад 5 тис. кілометрів залізниць для перевезення вугілля потягами вантажопідйомністю понад 8000 тонн.