В рамках проєкту USAIDУ "Економічна підтримка України" у співпраці Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури тривають роботи з модернізації найбільш пріорітетних пунктів пропуску на західному кордоні. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію МІУ.

Зокрема, завершено заміну та підключення 33 модульних споруд на чотирьох пунктах пропуску.

Йдеться про приміщення, які будуть використовувати працівники Державної митної та прикордонної служб для своєї роботи. До прикладу, на пунктах пропуску у Волинській області  встановлено 10 модульних споруд . Також, відповідно 10 та 11 модульних споруд встановлено на двох пунктах пропуску у Закарпатській області на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною. 

У Чернівецькій області підведено електропостачання та забезпечено встановлення інженерних комунікацій до всіх модулів. Кожен модуль повністю мебльований, обладнаний системами опалення, вентиляції та кондиціонування, а також підключений до інженерних комунікацій - електрики, води та мережі інтернет. 

Також на чотирьох пунктах перетину кордону розпочато ремонт пошкодженого дорожнього покриття, зливової каналізації та навісів на пунктах перетину кордону, фарбування рейкових загороджень та металевої огорожі, заміну смуг руху, розмітки та дорожніх знаків, заміну систем освітлення з метою підвищення рівня безпеки та захисту. 

Окрім цього, на шести пріоритетних пунктах пропуску було встановлено 12 мобільних динамічних автомобільних ваг. Їх можна легко переміщати в місця, де вони найбільш потрібні, мінімізуючи необхідність перенаправлення вантажівок на стаціонарні пункти зважування. 

Заплановано, що до кінця травня 2024 року Проєкт USAID завершить модернізацію систем освітлення на 17 автомобільних та залізничних пунктах пропуску.

photo_2024-04-19_09-17-54

photo_2024-04-19_09-17-55

photo_2024-04-19_09-17-56