США запровадили експортні обмеження щодо трьох компаній із росії, шести з Китаю і двох з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це йдеться у заяві Міністерства торгівлі США.

Зокрема, під обмеженнями серед російських організацій опинилися: підприємство "Аеросила", яке виробляє допоміжні силові установки, повітряні гвинти та силові перетворювачі для надзвукових літаків; "Дельта-Аеро", серед видів діяльності якої - ремонт і технічне обслуговування літальних апаратів; та "ОДК-Стар", яке займається розробкою, виробництвом і сервісним обслуговуванням комплексних систем паливоживлення і управління газотурбінними двигунами.

У США підозрюють, що разом із китайською Shenzhen Jiasibo Technology вони "у складі мережі" могли закуповувати аерокосмічні компоненти, включно з компонентами подвійного призначення для застосування в БПЛА, для Іранської авіабудівної промислової компанії.

"Ці компоненти застосовуються для розробки і виробництва БПЛА серії Shahed, які використовувалися Іраном для нападу на нафтові танкери на Близькому Сході", - йдеться в заяві.

Управління з контролю над іноземними активами Мін'юсту США (OFAC) внесло компанії "Дельта-Аеро", "Аеросила" та АТ "ОДК-Стар" до санкційного SDN-списку.

Ще одна компанія з Китаю - Jiangxi Xintuo Enterprise - могла підтримувати Збройні сили рф, йдеться у заяві.

Китайські LINKZOL (Beijing) Technology і Xi'an Like Innovative Information Technology занесені до списку, оскільки їх підозрюють їх у "придбанні товарів американського походження на підтримку зусиль Китаю з військової модернізації, зокрема на підтримку військової розвідки".

Компанії з ОАЕ - Khalaj Trading LLC і Mahdi Khalaj Amirhosseini - могли брати участь в експорті та спробах експорту зі США до Ірану товарів, включених до списку комерційного контролю.