Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту. Також досягнута домовленість про можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тонн на пункті пропуску "Лужанка-Берегшурань".

Як пише ЦТС з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала.

"Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурних робіт для запуску нового пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" та забезпечення руху порожніх вантажівок на "Лужанці". Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску "Дийда - Берегдароц", щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону", - прокоментував Олександр Кубраков.