Міжнародний аеропорт Бориспіль відвідали представники Японського агентства міжнародного співробітництва JICA: Хідекі Мацунага - головний представник в Україні, Сатоші Сугімото - старший представник українського офісу JICA, Альона Ткач - керівник проєкту офісу JICA в Україні.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію керівництва аеропорту Бориспіль, метою зустрічі було налагодження співпраці між JICA та аеропортом щодо актуалізації концепції його розвитку в контексті відновлення звичайної операційної діяльності та можливості залучення інвестицій для реалізації проєктів комплексної модернізації інфраструктури аеропорту.

Представникам японського агентства було продемонстровано інфраструктуру головних повітряних воріт України. В Борисполі запевнили, що вона перебуває на вищому рівні готовності до відновлення польотів.

"JICA є багаторічним партнером аеропорту, завдяки якому у 2012 році реалізовано масштабний проєкт будівництва термінала D - найбільшого терміналу в Україні. За 10 років роботи терміналу  було обслуговано більше ніж 60 млн пасажирів, він надав можливості аеропорту вийти на новий рівень пасажиропотоку, розвити маршрутну сітку та стати аеропорту лідером європейського ринку авіаперевезень. Цей успішний досвід співпраці з нашими партнерами JICA ми плануємо продовжувати", - прокоментував генеральний директор аеропорту Бориспіль Олексій Дубревський.

image00021-2048x1365

Нагадаємо, в січні повідомлялося, що українська влада докладає зусиль задля можливості відновлення авіасполучення з Києва та Львова. При цьому основний фокус спрямований на відновлення роботи аеропорту Бориспіль.

В листопаді 2023 року відбулося підписання Меморандуму між аеропортом "Бориспіль" та американською інфраструктурною консалтинговою компанією AECOM. Документ передбачає відновлення та модернізацію інфраструктури аеропорту.